Kosttillskott och de olympiska spelen

De olympiska spelen visar upp de allra bästa atleterna över hela världen och vad de kan åstadkomma. Idrottarna tränar hårt för att vara på topp och många väljer att ta kosttillskott för att kunna prestera som bäst. Eftersom det är extremt strikta regler för vad man får ta för tillskott och det sker regelbundna tester är det viktigt att veta vad som är tillåtet.

Elektrolyter, koffein och kreatin

Många olympiska atleter tar kreatin för att kunna träna mer explosivt. Det är ett ämne som produceras naturligt av kroppens muskler under hård träning. Kreatin kan hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter träningen, samtidigt som det hjälper musklernas uppbyggnad. Det kan med andra ord vara ett bra tillskott för alla olika atleter, eftersom muskelstyrka är ett måste i de flesta sporter.

Elektrolyter är ett annat populärt kosttillskott bland atleter som tränar på elitnivå. Det är negativt och positivt laddade eoner som hjälper kroppen att kontrollera nervimpulser och reglerar kroppsvätskor som svett. Elektrolyter kan hjälpa till att hålla atleten återfuktad och motverkar uttorkning. Elektrolyter finns ofta i sportdrycker, men det går även att ta i tablettform.

Koffein är populärt bland många olika atleter, eftersom det är ett ofarligt ämne i små mängder som kan göra att man presterar bättre och orkar mer på träningen. Ett populärt tillskott är Burn som innehåller kolin och koffein. För atleter som vill deffa innan olympiska spelen kan det vara ett bra val, eftersom det framförallt är ett tillskott som hjälper till med viktminskning.

Kontaminerade produkter

Det har varit ett problem på de olympiska spelen med kosttillskott som har varit kontaminerade. Det innebär att det finns ämnen i tillskotten som inte tillhör de godkända tillskotten. Många gånger vet inte ens atleterna om att deras tillskott inte var tillåtet.

Problemet med kontaminerade tillskott uppstår för att tillverkarna inte är tillräckligt noggranna, eller att försäljarna inte har koll på vad produkterna de säljer faktiskt innehåller. Det är därför viktigt att OS-atleter har koll på vad som är tillåtet att ta, bara tar kosttillskott som är strikt kontrollerade och inköpta från pålitliga källor.

Similar Posts