Betting på sport

Att betta på sport är både spännande och roligt. Idag finns det en uppsjö av spelbolag du kan välja mellan. Många har ett stort utbud av sporter och du kan spela på allt från de stora fotbollsligorna till mindre sporter som dart. Du kan även spela på specifika mästerskap som till exempel fotbolls-VM eller OS. Läs vidare för att lära dig mer om betting på sport.

Hur fungerar betting på sport?

Det första som du ska göra om du vill betta på sport är att skapa ett konto på en spelsajt. Spelbolag med svensk licens från Spelinspektionen erbjuder idag snabb och enkel inloggning med mobilt BankID. Sedan gör du en första insättning och kan börja betta på vilken sport du vill. Majoriteten av alla spelbolag har sporterna tydligt uppdelade så du enkelt kan välja det du är intresserad av. Om du till exempel vill spela på OS brukar det ha en egen kategori när de olympiska spelen är igång. Sedan klickar du på det odds som du vill placera ett bet på. Du kan välja att spela en singelkupong eller ta med flera olika bets på samma kupong.

Vad kan jag spela på?

Exakt vad du kan betta på varierar mellan spelbolagen men de flesta svenska sådana har ett stort utbud av ligor och sporter. När det till exempel kommer till fotboll kan du betta på allt från Premier League och Serie A till Allsvenskan och Superettan. En del spelbolag går ännu längre ner i divisionerna när det kommer till svensk fotboll. NordicBet erbjuder till exempel spel ända ner till division 4.

Just stora evenemang som till exempel olympiska spelen brukar få stor uppmärksamhet hos spelbolagen och marknadsföras stort både innan och under turneringarna. Kanske kan du få en oddsboost om du spelar på ett visst evenemang under just OS? Vi rekommenderar att du går igenom de olika bettingsajterna och ser vad de har för erbjudanden i samband med OS. Under ett pågående OS brukar du kunna spela på i princip alla evenemang och matcher som går av stapeln.

Live betting

Det blir allt mer populärt att betta live både på OS och sport i allmänhet. Det betyder att du placerar din insats samtidigt som matchen eller eventet pågår. Oddsen ändras hela tiden beroende på vad som sker på planen. Om ett lag tar ledningen med 1-0 kommer deras odds att sjunka. Om du då tror att motståndarna kommer lyckas vända matchen är det ett perfekt tillfälle att betta på dem. Live betting är särskilt underhållande om du tittar på matchen samtidigt. Då kan du analysera vad som händer och försöka lägga ett korrekt bet baserat på det. Idag erbjuder de flesta spelbolag live betting på flera olika sporter runt hela världen.

Om du till exempel sitter uppe och följer OS under stora delar av dagen kan du också välja ut matcher eller events att spela live på. Tänk på att alltid spela ansvarsfullt och aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora. Att betta på sport ska främst vara ett nöje.